مصادیقی از اسراف در زندگی امروز
چند مثال از اسراف در زندگی امروز
از همه دوستان خواهش می کنم، تا با آوردن مثال های دیگر مرا در این مهم یاری نمایند:
- وزن تقریبی یک عدد برنج برابر 40 میلی گرم است،با یک حساب بسیار ساده در می یابیم، اگر هر ایرانی در هر روز تنها فقط یک عدد برنج را دور بریزد،در یک سال بالغ بر 10 هزار و 22 تُن برنج دور ریخته می شود!!!
حالا حساب کنید روزانه در کشور ما چه میزان غذا در رستوران ها، هتل ها، دانشگاه ها، تالار های پذیرایی، ادارات، بیمارستان ها، هیئات، مهمانی هاو... دور ریخته می شود؟
- یکی از رسوم ایرانیان سبز کردن سبزه برای سفره هفت سین می باشد. با یک حساب ساده می توان به این نتیجه رسید که اگر هر خانواده ایرانی، فقط 50 گرم از دانه غلات (مانند عدس، گندم، ماش و...) را به عنوان سبزه، سبز نماید و در طول مدت سبز کردن آن تنها دو لیوان آب مصرف نماید، هفتصد هزار کیلو گرم دانه غلات و هفت میلیون لیتر آب مصرف شده است. ما این میزان آب و غلات را به اضافه وقت خود هزینه می کنیم و در نهایت بدون آنکه این گیاه ثمری دهد، آن را گره زده و در جوی آب خیابان خود می اندازیم!!!!
- هر وسیله ای که خریداری می کنیم دارای راهنمایی است که حاوی توصیه های لازم برای درست استفاده کردن و نحوه و زمان سرویس کردن آن وسیله و... می باشد. بدون شک عمل به این توصیه ها در بالا بردن عمر مفید وسیله بسیار موثر خواهد بود. با کمی صرف وقت و گاهی صرف هزینه، راندمان کاری و عمر مفید دستگاه بالا می رود. بدون شک رعایت نکردن این اصول مصداق بارز اسراف است.
- جدا نکردن زباله های خشک و تر یکی از مصادیق بارز اسراف است. روزانه چه میزان پلاستیک، کاغذ و شیشه در زباله های شهری دور ریخته می شود و سوزانده یا دفن می شود؟ این کار علاوه بر تخریب محیط زیست تخریب منابع مهم کشور ماست که به سادگی می توان با بازیافت، دوباره از آنها استفاده نمود. بر فرض که شهرداری بتواند قسمتی از این زباله ها را در کارخانه های خو جدا سازی نماید ( که البته فقط مخصوص کلان شهر هاست و آن هم درصد پایینی از زباله ها) باز هم این هزینه سنگین را به دوش مدیران شهری بار کرده ایم که می شد در سبز و زیبا کردن شهرمان هزینه گردد.با یک مدیریت ساده، هر فرد خودش قادر خواهد بود زباله های قابل بازیافت را جدا نمود و از اسراف جلوگیری کرد.
- تجمل گرایی: که به خاطر گستردگی و اهمیت آن انشاالله در مطلبی جداگانه به آن خواهم پرداخت.
- و...
همانطور که مشاهده می کنید، با تغییرات بسیار ساده در سبک زندگی مان چگونه می توانیم از هدر رفتن منابع طبیعی و ثروت عمومی کشور جلوگیری نماییم. اصلاح رفتار تک تک ما منجر به اصلاح رفتار عموم جامعه و اصلاح فرهنگ خواهد شد. بیاییم در این عرصه خطیر تأثیر گذار باشیم...
اعمال و عبادات قبول.
شاید بتونیم با تبلیغ و کار فرهنگی زیاد 4 مورد از نکتههایی که فرمودید درست کنیم؛ ولی در مورد سبزه شبرعید بسییییییار بعید به نظر میرسه.
راحتترین مورد، شماره یک هست که فقط کمی دقّت و توجّه لازم داره تا ریشهکن بشه. ولی کو اون دقّت و کو اون توجّه؟!
خدا همهمون رو هدایت کنه ان شاء الله!