خداوند حکیم قرآن را برای هدایت انسان فرستاده است، قرآنی که در هر سطر آن پندهای بی کرانی نهفته است...
برای دریافت این حقایق تدبر و تعقل و مطالعه و البته قلبی پاک لازم است چراکه که در خود قرآن آمده است:
وَ نُنزَّلُ مِنَ الْقُرْءَانِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَ لَا یَزِیدُ الظَّلِمِینَ إِلَّا خَسَارًا( اسراء آیه 82(
ترجمه: ما قرآن را نازل مىکنیم که مایه شفاء و رحمت مؤمنان است؛ ولى ستمگران، جز خسران و زیان بیشتر، چیزى بر آنها نمىافزاید.
آری قرآن نور است و برای دریافت حقایق آن باید نور شد و الّا ظلمت، نور را درک نمی کند و محال است در مکان و زمان واحد نور و ظلمت با هم جمع شوند...
(خدا کند که از ظالمان نباشیم چه آنها که با تجاوز به حقوق دیگران، در حق دیگران ظلم می کنند، چه آنها که با انجام معاصی، در حق خود، ظلم می کنند و چه آنها که با نافرمانی در مقابل مولا، در حق پروردگارشان ستم روا می دارند.)
پس باید با عمل صحیح و دوری از گناه، درون را پاک کرد تا قلب نورانی و آماده گردد.
با این مقدمه کوتاه به بحث اصلی می پردازم:
خداوند در قرآن می فرماید:
إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کَانُواْ إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ وَکَانَ الشَّیْطَانُ لِرَبِّهِ کَفُورًا (اسرا آیه 27)
ترجمه: اسرافکاران با شیاطین برادرند و شیطان نسبت به پروردگارش ناسپاس بود
بله! اسراف کاران برادران شیطان هستند اما چرا خداوند شخص مسرف را برادر شیطان دانسته؟ با دقت در ادامه آیه پی می بریم که وجه برادری آنها با شیطان هم ذکر شده :"ناسپاس بودن نسبت به پروردگار".
شیطان نعمت های فراوانی داشت از توفیق عبادت چند هزار ساله تا همنشینی با ملائک تا قدرت های فراوان ( که الان همه را در راه گمراهی انسان به کار می برد!)، او با وجود این همه نعمت، با مخالفت امر پروردگارش( در جریان سجده نکردن به حضرت آدم(ع) ) نسبت به پروردگار خود ناسپاسی کرد.
شخص مسرف هم با هدر دادن نعمت های پروردگار و خرج کردن و مصرف کردن نعمت های پروردگار در جای غیر صحیحش نسبت به خداوند ناسپاسی می کند.
همان طور که ملاحظه می کنید محدوده اسراف فقط شامل نعمت های مادی نیست چراکه خداوند شیطان را به خاطر کفران نعمت های معنوی اش ناسپاس می خواند... این مطلب که محدوده اسراف محدوده بسیار گسترده ای است و برای آنکه برادر شیطان نباشیم باید در همه این محدوده درست عمل کنیم کار را برای ما خیلی سخت کرده است!
حالا سوال این است که:
· اسراف به چه معنا است و شامل چه مواردی می شود؟
· چه خطری مسرفان را تهدید می کند؟
· آیا ما جزء اسراف کنندگان هستیم؟
· آیا اسراف یک فرهنگ است؟ راه علاج اسراف چیست؟
سعی می کنم در پست های آینده پاسخ این سوالات را تاحدودی بیان کنم،
از دوستان عزیزم هم می خواهم با نظرات ارزنده شان، در این راه مرا یاری دهند...
- ۷ نظر
- ۲۸ خرداد ۹۳ ، ۱۴:۰۰